Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013

Η αποχώρηση απο το ευρώ δεν είναι εθνική καταστροφή

Όπως είπε, «το νόμισμα δεν αρκεί από μόνο του, αλλά δεν μπορεί μια αλλαγή να μην έχει και το νόμισμα μέσα» και ανέφερε ως παράδειγμα την Ιαπωνία που υποτίμησε το γεν για να τονώσει την ανταγωνιστικότητά τους.
«Πρέπει να κάνουμε το ίδιο αλλά δεν το κάνουμε. Ας σταματήσει η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ να λένε ότι η αποχώρηση από το ευρώ είναι εθνική καταστροφή».
Σχολιάζοντας τη θέση του για αποχώρηση από το ευρώ, είπε ότι παρά το γεγονός.........
.......... ότι καμία μεγάλη πολιτική δύναμη δεν εκφράζει αυτή τη θέση, μέσα στην κοινωνία γίνονται οι σχετικές διεργασίες.
Ο πρώην επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο ΣΚΑΙ εξέφρασε την ελπίδα οι ευρύτερες δυνάμεις της Αριστεράς να μπορέσουν να συναντηθούν σε ένα κοινό πρόγραμμα.
Αναφερόμενος στο ΚΚΕ, ο κ. Αλαβάνος σημείωσε ότι «κλειδώνεται συνεχώς στον εαυτό του» και σημείωσε «ελπίζω, αν και όχι ιδιαίτερα, ότι στο συνέδριό τους θα μπορέσουν να κάνουν πολιτικά ανοίγματα».
Για τον Φώτη Κουβέλη της ΔΗΜΑΡ δήλωσε ότι ως μέλος της κυβέρνησης στηρίζει πολιτικές που δεν έχουν σχέση με την Αριστερά και «ανέχεται πολιτικές, μέχρι το ακραίο μέτρο της επιστράτευσης».
Για τον ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι έχει αξιόλογο δυναμικό, αλλά αναφερόμενος στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για παραμονή στο ευρώ, είπε ότι «συμμετέχει σε μία εκστρατεία φόβου την οποία προωθεί το ίδιο το σύστημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου